вівторок, 1 вересня 2020 р.

2 вересня світ відзначає завершення Другої світової війни.


 Саме 2 вересня 1945 року на борту американського лінкора «Міссурі» командувач Британським Тихоокеанським флотом адмірал Брюс Фрезер підписав Акт про капітуляцію Японії.
 Величезного горя і страждань, неймовірних втрат зазнав у цій війні український народ: з чотирьох років німецько-радянської війни бойові дії тривали на українських землях три роки й чотири місяці. Людські втрати України склали щонайменше 14 млн. осіб. Понад 2 млн. українців нацисти вивезли до Німеччини з СРСР для роботи на промислових підприємствах і в сільському господарстві.
Бібліотекарі відділу обслуговування Центральної бібліотеки підготували виставку- панораму «Поки живемо, будем пам’ятати», матеріали  якої  знайомлять зі сторінками історії періоду Другої світової війни та  років  окупації в Україні, висвітлюють  героїчні подвиги наших дідів та прадідів.
Ми низько схиляємо голови, вшановуючи світлу пам’ять героїв, які віддали своє життя. Пам’ять про них назавжди залишиться  в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність.

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко


Немає коментарів:

Дописати коментар