понеділок, 22 червня 2020 р.

Еріх Марія Ремарк

«Все , що ви бачите в мені – це не моє.
це ваше… моє – це те, що я бачу у вас»

                                    (Еріх Марія Ремарк)




    22 червня 2020 року - 122 роки із дня народження Еріха Марії Ремарк. Еріх Марія Ремарк (1898–1970) - німецький письменник, учасник Першої світової війни, автор романів про Першу і Другу світові війни та драму післявоєнного покоління «На західному фронті без перемін», «Три товариші», «Тріумфальна арка», «Час жити і час помирати» та багато інших Про Ремарка написано вже багато, проте найкраще про нього скажуть тільки його книги.
    В кожному літературному герої є частинка автора. Якщо поглянути на персонажів Ремарка - це часто авантюрні заручники обставин, які знаходять вихід з лабіринту життя, навіть якщо кінцевим результатом є смерть. А смерть присутня чи не в кожному з його романів. Хоча це і не дивно, вона супроводжує кожну людину від народження. Період, в який жив Еріх-Марія був наповнений війнами, кризами, смерть в той час як ніколи зривала джек-пот.
    Цінною рисою творів Ремарка є його здатність передати таке почуття, як “любов”, не дивлячись на війну, хворобу, вік або соціальне становище. Цим самим він доводить, що немає нічого сильнішого від любові. Вона є ключовим аргументом у життєвих екзистенціях. І що важливо, у Ремарка – ця високоінтелектуальна любов освітлює навколишній морок.
    З нагоди цього дня працівники відділу обслуговування пропонують підбірку книг автора.


Немає коментарів:

Дописати коментар