вівторок, 10 березня 2020 р.

В бібліотеках громади проведені Шевченківські читання.

З метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини в бібліотеках громади проведені Шевченківські читання, оформлені викладки літератури, книжкові виставки про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, що покликані виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет.

В Красилівському міському будинку культури, відбувся захід «Тарасова земля – це наша Україна». Учасники театрального та вокального гуртків, користувачі бібліотеки вшанували пам’ять українського поета. Для всіх присутніх, була представлена театральна мініатюра про дитинство Тараса. Тріо «Веселинки» виконали пісні на вірші Т.Шевченка. З великим задоволенням учасники та відвідувачі декламували вірші поета. «Єднаймо душі словом Кобзаря», саме під такою назвою працівники бібліотеки, представили викладку літератури. Усі з захопленням оглянули виставку дитячих малюнків «Шевченко очима дітей». «Мої улюблені вірші Кобзаря», «Слухайте голос безсмертний Тараса!», «Його слова і думи, у океані вічного життя», «Садок вишневий коло хати» - назви поетичних читань у сільських бібліотеках сіл Чернелівка, Волиця, Кульчинки та Дружне. Працівники Заставківської сільської бібліотеки та сільського будинку культури разом з дітьми декламували вірші та уривки творів Великого Кобзаря. У Кульчинівській сільській бібліотеці стало доброю традицією проведення поетичних читань присвячених Тарасу Григоровичу Шевченко.
Поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.






Немає коментарів:

Дописати коментар