четвер, 5 березня 2020 р.

Інформаційна година «Шевченко художник з душею поета».

Постать Тараса Шевченка давно стала символічною для України. Кобзар знайомий кожному українцю з дитинства. Талант його багатогранний.
 Великий син українського народу, Тарас Григорович Шевченко, не лише  геніальний поет, а й художник, який займає почесне місце в історії українського образотворчого мистецтва.  Вже стало доброю народною традицією на початку березня, коли народився Тарас ще й ще раз звертатися до постаті українського генія, його безсмертної духовної спадщини.
 5 березня 2020 року  в читальный  залі Центральної  бібліотеки Красилівської міської ради  бібліотекарі   Наталія Ткачук та Ірина Олійник  для учнів  9 класу ЗОШ №4 ім. П.Кізюна  провели  інформаційну   годину  «Шевченко художник з душею поета». Ведучі заходу розповіли учням про великого сина українського народу, який вважався найвидатнішим портретистом свого часу, про що свідчить  велика кількість написаних ним портретів, в тому числі й відомих     людей.
         Шевченко – живописець, який під час заслання навіть попри заборону, з найбільшою теплотою змальовував красу української природи, архітектури, побут селян, оскілки любив свою країну та її людей. Учні з цікавістю переглянули  відео         презентацію        «Шевчеко  –художник». 

  До уваги присутніх було представлено виставку «Скарби безсмертного Кобзаря».



Немає коментарів:

Дописати коментар