четвер, 17 травня 2018 р.

Колектив Центральної бібліотеки Красилівської міської ради долучився до Всеукраїнської акції і прийшов на роботу у вишиванках.

17 травня 2018 року в Україні відзначають День вишиванки. Це свято, незважаючи на свій відносно молодий вік уже набуло широкої популярності і стало традиційним.
Кожен третій четвер травня усі бажаючі вдягають чудове вбрання – вишиванки, демонструючи цим свою приналежність до української нації, що зберегла не тільки свої традиції й ремесла від знищення, а й свою ідентичність. Бо вишиванка – не просто одяг, це наш священний оберіг. Колектив Центральної бібліотеки Красилівської міської ради долучився до Всеукраїнської акції і прийшов на роботу у вишиванках. З нагоди свята в краєзнавчому відділі пройшла тематична година «А над світом українська вишивка цвіте». Цікавою і змістовною була розповідь про національне вбрання – вишиванку, з якою пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє, адже вишиванка - це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі. Працівники бібліотеки сфотографувались на згадку про цей день.

Немає коментарів:

Дописати коментар