понеділок, 7 травня 2018 р.

Майстер-клас із виготовлення маків пам’яті – символу Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

7 травня в Центральній бібліотеці Красилівської міської ради відбувся майстер-клас із виготовлення маків пам’яті – символу Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Бібліотекарі Ірина Олійник і Людмила Тумановська навчали учасників клубів за інтересами «Все на світі вміють рученята», «Віночок доброти», користувачів та бібліотечних працівників як виготовити квітку із звичайного і гофрованого паперу червоного і чорного кольору за допомогою ножиць, клею і, звичайно, тепла своїх рук. Бібліотекарі розповіли, що квітку можна виготовити з паперу, тканини, бісеру, а отримані навички передати своїм дітям, близьким, знайомим, друзям. Виготовлену власноруч квітку можна носити вже відсьогодні. 
Довідково. Споконвіків червоний мак для українців – символ козацької крові, пролитої за батьківщину. Саме тому ця квітка стала і символом Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення, з одного боку, уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.


Немає коментарів:

Дописати коментар