четвер, 26 квітня 2018 р.

Година-реквієм «Чорнобиль вічно берегтиме хрест своєї чорної біди»



Чорнобиль не має минулого часу. Трагічна подія навічно викарбувана в історію людства. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди.  Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу.
З цієї нагоди 26 квітня 2018 року в Дружненській сільській бібліотеці відбулась година-реквієм «Чорнобиль вічно берегтиме хрест своєї чорної біди», приурочена 32-й річниці Чорнобильської катастрофи. В заході взяли участь  в. о. старости Дружненського старостинського округу №2 Валентина Семенчук, депутат Красилівської міської ради Людмила Стаднік, працівники бібліотечних і клубних установ Красилівської міської ради, Центральної бібліотеки, учні та вчителі Дружненської ЗОШ І-ІІ ст.
На заході вшанували пам’ять тих, хто свідомо вступив у двобій з стихією, закрив собою світ від жахливих променів радіації  та віддано шану живим героям, які не шкодували життя та здоров’я у боротьбі з екологічним лихом.
В. о. старости Валентина Семенчук розповіла присутнім про земляка- ліквідатора Столяра Лівона Івановича, який працюючи шофером автомашини-самоскида в травні-червні 1986 року брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Під час заходу діти  читали  вірші про Чорнобильську трагедію,  звучали пісні «Чорнобильська біда», «Лелеки», «Заспіваймо пісню за Україну» у виконані учнів Руслани Романюк, Софії Романюк і дитячої  вокальної групи  Дружненської ЗОШ  І-ІІ ст. Присутні переглянули відеоролики «Чорнобильська катастрофа», «Чорнобиль: минуле і сьогодення».
На завершення години-реквієму бібліотекар Наталія Полянчук  провела інформаційний огляд  виставки-експозиції «Чорнобиль у пам’яті людській».
Захід підготовлено і проведено спільно з Дружненським сільським клубом.









Немає коментарів:

Дописати коментар