пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Презентація книги ««Красилівщина в роки Другої світової війни: збірник матеріалів та документів», приурочена 74-й річниці визволення рідного краю від нацистських окупантів.

1 березня 2018 року у приміщенні Кульчинівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася презентація книги ««Красилівщина в роки Другої світової війни: збірник матеріалів та документів», приурочена 74-й річниці визволення рідного краю від нацистських окупантів.
В заході взяли участь в.о. голови Кульчинівського старостинського округу Надія Файдевич; краєзнавець, ветеран педагогічної праці Дмитро Северенюк; директор школи Петро Яблонський, вчителі та учні 8 – го, 10-го, 11-го класів. Збірник підготовлений Державним архівом Хмельницької області, Хмельницькою обласною громадською організацією архівістів та дослідників Поділля та Південно-Східної Волині «Поклик віків» за сприяння Красилівської районної ради та Красилівської районної державної адміністрації. Упорядниками видання є кандидат історичних наук, директор Держархіву Хмельницької області Володимир Байдич, почесний краєзнавець України, Заслужений працівник освіти України, директор Кузьминської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Олександр Байдич, доктор історичних наук, професор Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка Олександр Завальнюк, кандидат історичних наук, начальник відділу інформаційних технологій Держархіву Хмельницької області Юрій Олійник, кандидат історичних наук, головний науковий співробітник Держархіву Хмельницької області Віталій Галатир, науковий співробітник Держархіву Хмельницької області Тетяна Павлунішена. Книга «Красилівщина в роки Другої світової війни: збірник документів та матеріалів» здобула першу премію на обласному конкурсі науково-дослідних робіт в номінації «Гуманітарні науково-дослідні роботи», який щорічно проводиться Хмельницькою обласною радою до Дня науки. У виданні вміщено архівні документи, матеріали, газетні публікації, спогади про життя населення Красилівщини в роки Другої світової війни. Видання складається з 9 розділів, вступних статей та переліку документів, вміщених у збірнику. Ведучі заходу провідний бібліотекар Центральної бібліотеки Красилівської міської ради Олена Мойсеєнок і бібліотекар Кульчинської сільської бібліотеки Зоя Білокур розповіли присутнім на заході про події Другої світової війни на Красилівщині, зокрема в Кульчинах та ознайомили зі структурою збірника. Про період окупації та визволення с.Кульчини розповів Дмитро Северенюк. Учні 11 – го класу Вадим Солтис та Катерина Питлик зачитали лист остарбайтера з с.Кульчини Д.Питлика та спогад жителя села Ф.Бойко про розстріл трьох маленьких дітей з родини Назара Ватажука. Учасників заходу було ознайомлено з матеріалами книжково-документальної виставки «Красилівщина: хроніка боротьби та мужності», підготовленої спільно з працівниками Центральної бібліотеки. Надія Файдевич подякувала організаторам заходу за цікаву та змістовну презентацію, побажала всім міцного здоров'я, нових творчих успіхів в ім'я процвітання рідного краю і України. У підготовці та проведенні заходу взяли участь працівники Центральної бібліотеки Красилівської міської ради.





Немає коментарів:

Дописати коментар