пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Дзвони Чорнобиля - 33 рік після трагедії


26 квітня для України — скорботний день. 33 роки тому сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі. Саме вона змінила екологію, долі людей не тільки в Україні, а й у всьому світі.
Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації. Цього дня в приміщенні центральної бібліотеки відбувся захід за участю ліквідаторів, які виявивши жертовність, високий патріотизм, зупинили ядерну катастрофу. Міський голова Ніла Островська висловила глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за жертовність та мужність. Побажала доброго здоров’я, миру та благополуччя. Відповідно до розпорядження міського голови від 17 квітня 2019 року № 85 з нагоди відзначення 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи, за активну участь у діяльності районної організації Всеукраїнської громадської організації ,,Союз Чорнобиль України’’ та активну громадську позицію вручила грамоти виконавчого комітету Красилівської міської ради, подарунки та квіти:

- Шидловському Ігорю Устимовичу, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії;
- Кравчуку Віктору Феофановичу, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії;
- Карчкову Миколі Григоровичу, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії;
- Рожик Лідії Миколаївні, потерпілій від Чорнобильської катастрофи І категорії.

Зі словами глибокої поваги та подяки до людей, які собою захищали все людство від атомного лиха, перед присутніми виступили перший заступник голови Красилівської РДА Дмитро Склонний, голова Красилівської районної ради Василь Пасічник та голова районної організації ВГО «Союз Чорнобиль Україна» Олександр Нагорний. В пам’ять за загиблими внаслідок Чорнобильської катастрофи, присутні схилили голови у скорботній хвилині мовчання. Під час заходу звучали тематичні музичні номери від викладачів, учнів Школи мистецтв та творчих працівників центру культури «Перлина». В читальній залі була представлена виставка малюнків учнів закладів загальної, середньої освіти, учнів Школи мистецтв та вихованців Будинку творчості, дітей та юнацтва «Чорнобиль очима дітей». В своїх малюнках вони передали страшну трагедію Чорнобиля, відтворючи наслідки невидимого атомного руйнівника. Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Тож вшановуючи тих, хто врятував світ, учасники заходу перейшли до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС покласти квіти. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.















Немає коментарів:

Дописати коментар